Sunnanhof Kennel

Sunnanhof Kennel

Sunnanhof Kennel har funnits i mer än 10 år och inriktar sig på rasen tax. Vi som driver kenneln är två systrar, Märit och Birgit. Hos oss kan du alltid lita på att alla krav följs och att du kan känna dig trygg. Alla valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder tillsammans med registreringsbevis, köpeavtal och valpbesiktningsintyg. Alla valpar är dessutom vaccinerade, avmaskade och id-märkta.

Starten på Sunnanhof Kennel

Att driva en kennel är hårt arbete. Det visste vi däremot redan från början innan vi startade Sunnanhof Kennel. Hela idén om att starta kennel dök upp på grund av vår kärlek till hundar, och mer specifikt till rasen tax.

Under vår uppväxt bodde vi på en stor gård med massor av djur, när vi flyttade därifrån var det däremot fokus på utbildning. Vi hade flyttat tillsammans till en större stad och var ivriga på att uppleva ett nytt liv. Men saknaden till en gård och djur blev alldeles för stor. Därför bestämde vi oss gemensamt för att satsa på vår kärlek: hundar. Det fick bli en kennel och idag har vi avlat taxar i 10 år.

Varför taxar?

Det är faktiskt många som ställer den här frågan. Taxar kan tänkas vara en annorlunda ras som bara är populär bland seniorer. Sanningen är däremot att rasen är älskad hos många olika personer. För att förklara varför vi känner så starkt för rasen kommer här lite kort fakta.

De flesta känner nog igen taxar på deras avlånga kroppar. Men visste du att rasen är en mångsidig jakthund? Rasen uppstod i Tyskland och ska ha renodlats från lågbenta tysta stövare. Förutom en jakthund som är speciellt lämpad för grytjakt så är även taxen en familjehund och en av världens mest spridda hundraser.